Gratis On demand Webinar Inleiding in de dermatologie

Gratis On demand Webinar Inleiding in de dermatologie

Dermatologie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met aandoeningen van de huid, de nagels en het haar, samen 'huidziekten' genoemd.

Va oudsher heeft de apotheek veel te maken gehad met dermatologie: denk aan de zalven en cremes die op recept bereid worden. Tegenwoordig is dat veel minder dan vroeger; veel dermatologische preparaten zijn fabriekspreparaten. Ook FNA bereidingen kunnen worden afgenomen bij een grootbereider. Dit betekent dat het "technische" deel (zorgen dat je een goed en stabiel produkt maakt) bijna uit de apotheek weg is.

Ondanks dat de apotheek huidmiddelen steeds minder bereidt, worden nog wel veel huidmiddelen afgeleverd. Om goed advies te kunnen geven over het gebruik van de dermatologische geneesmiddelen, is kennis van de aandoeningen van groot belang.

In deze cursus wordt je kennis bijgespijkerd over een gezonde huid en wat er allemaal niet mis kan gaan. Diagnose is een belangrijk onderdeel van de dermatologie, omdat niet altijd even duidelijk is met welke huidaandoening  je te maken hebt. En dan vervolgens welk preparaat is dan het beste om mee te starten en later te vervolgen.

In dit Gratis webinar worden vooral de dermatolgische basisprincipes besproken. als voorbereiding op verdere cursussen zoals Psoriasis, Dermatologie in de eerste lijn, Eczeem.

In de Online vervolgcursus Dermatologie in de eerste lijn wordt ingegaan op de verschillende huidziekten en de therapie.