Teamtraining Antistolling (Stipco)

Teamtraining Antistolling (Stipco)

De cursus antistolling is StiPCo goedgekeurd. Dat wil zeggen dat de StiPCo subsidie voor deze cursus geldt: het hele team kan deze cursus gratis volgen. 

U kunt zien welke data beschikbaar zijn. Als er staat "Stipco datum nog te reserveren" is de datum nog beschikbaar voor uw team.

Heeft u een klein team (<6), dan zou u met een collega-apotheek samen de cursus kunnen afspreken.

Tijdens deze cursus wordt ingegaan op de basisprincipes van stolling en de nieuwste behandelopties. Er zal dieper worden ingegaan op het instellen van antistollingsmedicatie, mede aan de hand van de NHG standaard antistolling, eventueel aan de hand van verschillende casus.

Inmiddels wordt steeds vaker de NOAC's voorgeschreven, vooral omdat de huisarts dit ook mag doen.

Antistolling wordt toegepast bij atriumfibrilleren, trombosebeen, hartklepproblemen en tromboseprofylaxe.

Behandeling met orale antistollingsmiddelen vraagt kennis stolling van het bloed, de farmacokinetiek van de middelen en de interactie met andere geneesmiddelen.

Daarnaast word je wegwijs gemaakt in het reilen en zeilen van het werken bij de trombosedienst: wat zijn precies de taken de trombosedienst en hoe heb je daar in de apotheek mee te maken.

Tenslotte wordt aandacht besteed aan voorschriften met meerdere antistollingsmiddelen: wanneer wordt dat toegepast? Hoe ga je er in de apotheek mee om?